Web Analytics Made Easy - Statcounter

فینال جام اروپا 1977 بین قهرمان انگلیس، لیورپول و قهرمانان آلمان، بروسیا مونشن گلادباخ برگزار شد. این اولین جدال این دو تیم در یک فینال اروپایی نبود، این دو تیم قبلاً هم در فینال جام یوفا 1973 دیدار کرده بودند که غول انگلیسی برنده آن بازی بود. با این حال، حساسیت این بازی که در برگی از تاریخ فوتبال اروپا به آن می پردازیم، فراتر از آن بازی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش طرفداری و به نقل از سایت footballbh، سرمربی قرمز ها، جانشین خلف بیل شنکلی، باب پیزلی بود. در آن سو، رهبر تیم آلمانی اودو لاتک بود. همان استراتژیستی که شروع کننده قهرمانی های متوالی بایرن در دهه 70 بود. لیورپول از کریسیدرز، ترابزون اسپور، سنت اتین و زوریخ گذشت تا به فینال برسد. استریا وین، تورینو، کلوب بروخه و دینامو کیف هم تیم هایی هستند که طعم تیغ بروسیا مونشن گلادباخ را چشیدند. گلادباخ در این راه 9 گل به ثمر رساند و 5 گل را نیز دریافت کرد و لیورپول هم 19 بار گلزنی کرد و 4 گل خورده داشت.

25 می 1977؛ استادیوم المپیک، ساعت 20:15 به وقت رم. 22 بازیکن، با برنامه و استراتژی مشخص، وارد زمین شده اند فقط به این قصد که تاریخ را با پاهایشان بنویسند.

"پاس و حرکت" سیستم ابداعی بیل شنکلی که پیزلی آن را به نحو احسن انجام می داد، نفس تازه ای به فوتبال بریتانیایی بخشید. تیم های انگلیسی بر مالکیت توپ اعتقاد زیادی نداشتند، اما لیورپول اینگونه نبود. "پاس و حرکت" به لیورپول اجازه می داد با حداکثر سرعت پاسکاری و پیشروی کنند. در همان ابتدا، لیورپول سعی می کند که با استفاده از چهار بازیکن خط دفاعی، توپ بلندی را برای مهاجمانش به پشت مدافعان مونشن گلادباخ بفرستد. فیل نیل و جویی جونز در اولویت انجام این کار قرار میگیرفتند. استیوی هایوی نیمه سمت راست زمین را اشغال کرد، و همین کار را کیگان برای سمت چپ انجام داد. هر دوی آنها سعی کردند که از فضا های خالی بهره ببرند. اما مدافعان گلادباخ، برتی فوگتس و هانس کلینکهامر، این دو بازیکن را مارک میکنند و به آنها اجازه حرکت خطرناکی را نمیدهند. تصویر زیر به خوبی نشان میدهد که بازیکنان لیورپول در عرض بازی می کردند. در عرض بازی کردن، به خط هافبک لیورپول این اجازه را می داد که به اندازه زوج خط حمله، موقعیت گلزنی داشته باشند. هافبک قرمزها، تری مک درمورت، با همین روش تبدیل به بهترین گلزن اروپا شد. یکی دیگر از عناصر خط میانی لیورپول، ایان کالاهان بود. کالاهان معمولا در پست هافبک دفاعی به لیورپول خدمت می کرد اما در بعضی موارد خاص، مانند همین بازی، او در سمت راست زمین حاضر می شد. دو هافبکی که نامشان را ذکر کردیم در فاز هجومی لیورپول بسیار تاثیر گذار بودند. گل اول لیورپول هم بر اساس همین تاکتیک بود

 

پیزلی خواستار این بود که دفاع و هافبک دارای ارتباط زیادی با هم باشند. ثمره این عمل، کنترل بیشتر بر بازی بود. بازیکنان لیورپول، از نظر ساختاری به خصوص در مناطق عرضی، به خوبی با هم مرتبط می شدند. وقتی بیشتر آنها در یک جناح جمع می شدند، بهتر می توانستند با هم ارتباط بر قرار کنند.

تاکتیک های ادو لاتک بر مبنای بازی بیلدآپ و مالکیت استوار بود. گلادباخ به دنبال این بود که از طریق هافبک دفاعیش، فرانک شفر از عقب میدان بازیسازی کند. با این حال، لیورپول قادر بود بازیکنی را که در میانه میدان صاحب توپ می شد، پرس کند. بنابراین بازیکن گلادباخ یا توپ را از دست می داد و یا در حالت بهتر، برای حفظ مالکیت، توپ را به خط دفاع باز می گرداند. البته این نقشه لیورپول مختص به میانه میدان نبود و در همه نقاط زمین انجام می شد. در مثال زیر می توانید ببینید که وینگر گلادباخ، هربرت ویمر، چگونه در دام لیورپول گیر افتاده است.

 

برای گلادباخ، بیشتر حملات از خط دفاع شروع می شد و در آخر با یک سانتر از طریق وینگرها به پایان می رسید. ویتکامپ، کلینک هامر یا بونهوف توپ را از ابتدای زمین، حمل می کردند. ویتکمپ، سوییپر گلادباخ، در بیشتر موارد عقب تر از بونهوف و کلینک هامر بازی می کرد. با جلو کشیدن این دو بازیکن وولرز و ووگتس جای خالی این بازیکن ها را در جناحین، پر می کردند.

در نیمه دوم، مانند نیمه اول، لیورپول بر میانه میدان تسلط بیشتری داشت. تری مک درمورت یک گل زده بود و همه چیز برای لیورپول به خوبی پیش میرفت. بازیکنان خط هافبک پاس ها را به خوبی قطع میکردند و حامل های توپ را تحت فشار قرار می دادند. در بعضی موقعیت های خاص هم آنها برای خفه کردن و مسدود کردن حرکات گلادباخ، در نقطه ای که توپ حضور داشت تجمع می کردند و توپ گیری می کردند. به تصویر زیر نگاه کنید. لیورپولی ها تمام امکانات پاس دهی را پوشش داده اند و همچنین دو تن از قرمز پوشها به سمت بازیکن صاحب توپ هجوم می برند.

 

خط هافبک لیورپول بی اشتباه نبود. دقیقه 52 بازی، یکی از هافبک ها پاس اشتباهی می دهد و سیمونسن هم به نحو احسن او را تنبیه می کند. پس از دریافت یک گل، لیورپول فشار را بیشتر کرد. مک در مورت و کیس پاس های بلندی برای کیگان و کندی می فرستادند. کیگان و کندی هم توپ را برای هایوی یا هافبک های جلو کشیده پشت محوطه جریمه در فضاهای باز، ارسال می کردند. پاسکاری سریع تاثیر مستقیمی بر موفق بودن این تاکتیک دارد. بازیکنان هر چه سریع تر پاس بدهند، بهتر توانسته اند که مدافعان گلادباخ را غافلگیر کنند.

 

حالا نوبت ادو لاتک است که خودی نشان بدهد. گلادباخ به خوبی نسبت به این تاکتیک واکنش نشان داد. گلادباخ از روشی ساده و کارآمد استفاده می کرد. ضد حمله. وقتی بازیکنان حریف جلوی محوطه شما جمع می شوند، چه کاری بهتر از ضد حمله؟ یوپ هاینکس به نزدیکی خط دفاع می رود تا بتواند در هنگام باز پس گیری مالکیت، موقعیت برای سیمونسن ایجاد کند. بازی ضد حمله ای تا حدودی موفق بود اما لیورپول برابر این تاکتیک مقاومت کرد و نگذاشت که برای بار دیگر دروازه اش باز بشود. لیورپول به وسیله یک کرنر و توسط تامی اسمیت، خود را پیش انداخت. گلادباخ قادر نبود کاری کند، چون تنها بازیکن گلزن آنها سیمونسن بود. دقیقه 82 کیگان خودنمایی میکند و یک تنه تا دروازه گلادباخ دریبل می زند. وگتس چاره ای ندارد جز اینکه او را زمین گیر کند. فیل نیل، پشت توپ، دروازه بان را فریب می دهد و کار را تمام می کند.

 

همچنین بخوانید:

اولین قهرمانی لیورپول در جام باشگاه های اروپا با کسب برتری 3-1 مقابل بروسیا مونشن گلادباخ (1977/5/25) / ویدیو

 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: مونشن گلادباخ خط دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۶۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه آماری ایران و تایلند قبل از فینال فوتسال آسیا

تیم‌های ملی فوتسال ایران و تایلند که خود را برای دیدار نهایی جام ملت‌های آسیا آماده می‌کنند عملکردی نزدیک به هم داشته‌اند. هر چند در تاریخ رویارویی دو تیم؛ برد بیشتر با کشورمان بوده است.

به گزارش مشرق، تیم‌های ملی فوتسال ایران و تایلند در دیدار فینال رقابت‌های جام ملت‌های فوتسال آسیا یکشنبه ساعت ۱۴:۳۰ به مصاف تایلند خواهد رفت.

تایلند پیش از این در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۸ میزبانی این بازی‌ها را برعهده داشت که در سال ۲۰۰۰ در دیدار رده بندی موفق شد با نتیجه ۸ بر ۶ ژاپن را شکست دهد و به عنوان سوم دست پیدا کند.

در سال ۲۰۰۸ تایلند توانست به دیدار نهایی راه پیدا کند اما با نتیجه ۴ بر صفر مغلوب ایران شد و به مقام دوم رسید. تایلندی‌ها علاوه بر سال ۲۰۰۸، یک بار هم در سال ۲۰۱۲ توانستند به فینال آسیا برسند که برابر ژاپن با نتیجه ۶ بر یک مغلوب شدند و باز هم عنوان دومی را کسب کردند.

۹ تقابل ایران و تایلند در ادوار مختلف

تیم ملی تایلند تاکنون ۹ بار در جام ملت‌های فوتسال آسیا به مصاف ایران رفته است که ۷ برد برای ایران، یک برد برای تایلند و یک تساوی به ثبت رسیده است. نتایج دیدارهای این دو تیم در مسابقات قهرمانی آسیا به شرح زیر است:

جام ملت‌های ۲۰۲۲ مرحله نیمه نهایی: ۵ بر صفر به سود ایران
جام ملت‌های ۲۰۱۸ مرحله یک چهارم نهایی: ۹ بر یک به سود ایران
جام ملت‌های ۲۰۱۲: مرحله نیمه نهایی: ۵ بر ۴ به سود تایلند
جام ملت‌های ۲۰۰۸ دیدار نهایی: ۴ بر صفر به سود ایران
جام ملت‌های ۲۰۰۶ مرحله گروهی: ۶ بر ۴ به سود ایران
جام ملت‌های ۲۰۰۵ مرحله گروهی تساوی ۳ به ۳
جام ملت‌های ۲۰۰۴ مرحله نیمه نهایی :۶ بر یک به سود ایران
جام ملت‌های ۲۰۰۰ مرحله نیمه نهایی: ۸ بر ۲ به سود ایران
جام ملت‌های ۱۹۹۹ مرحله گروهی: ۱۰ بر یک به سود ایران

ایران و تایلند نزدیک‌تر از همیشه

در دوره جاری جام ملت‌های آسیا تیم‌های ایران و تایلند آمار بسیار نزدیکی داشته‌اند که عملکردشان تاحدی برابر است. با این تفاوت که تیم ملی ایران نشان داده است که در نیمه‌های دوم تیمی به مراتب خطرناک‌تر از نیمه‌های اول است و این آمار هم با توجه به نتایج کسب شده و هم در مقایسه با گل‌هایی که رد و بدل شده قابل مشاهده است.

تایلند:
۴ برد و یک تساوی برابر تاجیکستان در مرحله نیمه نهایی
۳ برد در نیمه اول (برابر چین، میانمار و ویتنام) یک تساوی (برابر عراق) و یک شکست (برابر تاجیکستان)
۳ برد در نیمه دوم (برابر تاجیکستان، عراق و میانمار) یک تساوی (برابر ویتنام) و یک شکست (برابر چین)
تیم ملی تایلند ۱۶ گل زده ۷ گل خورده ثبت کرده است.
۷ گل زده نیمه اول و ۹ گل زده نیمه دوم
۳ گل خورده در نیمه اول و ۴ گل خورده در نیمه دوم

ایران:
۴ برد و یک تساوی برابر ازبکستان در مرحله نیمه نهایی
۳ برد در نیمه اول (برابر افغانستان، کویت و قرقیزستان) و ۲ شکست (برابر بحرین و ازبکستان)
۵ برد در نیمه دوم
تیم ملی ایران ۲۱ گل زده و ۸ گل خورده ثبت کرده است.
۸ گل زده در نیمه اول و ۱۳ گل زده نیمه دوم
۵ گل خورده نیمه اول و ۳ گل خورده نیمه دوم

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • صعود چلسی به فینال لیگ قهرمانان اروپا با پیروزی 3-2 مقابل لیورپول (30 آوریل، 2008) / فیلم
  • سه تاریخی که خواب را از امباپه گرفته‌اند
  • تاکتیک ژوزه مورینیو برای مهار لیونل مسی را در الکلاسیکوها
  • منتظر محمد مصدوم شد
  • شاه‌کلید نکونام برای بازکردن قفل قهرمانی در تبریز!
  • چه بر سر ستارگان عجیب‌ترین قهرمان لیگ برتر آمد
  • درگیری لفظی کلوپ و صلاح / تساوی پرحاشیه برای لیورپول برابر وستهم رقم خورد +فیلم
  • پیغام هافبک پرسپولیس با شادی گل دردناک
  • توقف دوباره لیورپول، تنش در اردوی آنفیلدی‌ها
  • مقایسه آماری ایران و تایلند قبل از فینال فوتسال آسیا